Gasztro

Kettő az egyben: paradicsomot terem a krumpli

Kettő az egyben a veteményesben.

Paradicsomot terem a krumpli Egy amerikai kertész, Paul Hansord fedezte fel, hogy a paradicsomot és a burgonyát lehetséges egy növényen termeszteni, hiszen egyaránt a burgonyafélék családjába tartoznak. Kollégáival hosszasan kísérleteztek, hogy oltásos módszerrel olyan burgonyanövényeket állítsanak elő, melyek mérete megegyezik a paradicsompalántákéval. Végül sikerült előállítaniuk a kettő az egyben növényt, mely egyszerre terem koktélparadicsomot és burgonyát.

A növényeket génmódosítás nélkül, oltással hozzák létre, így teljesen biztonságosak és természetesek. Április végén lehet őket elültetni, és júliustól októberig teremnek, igen bőségesen. A paradicsom édeskés ízű, míg a burgonya sokoldalúan használható fajta, mely főve, törve és sülve is ízletes.

A növényt jövő tavasszal, Európában elsőként Nagy-Britanniában dobják majd piacra, egy tő 14,99 angol fontba, vagyis nagyjából 5300 forintba fog kerülni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top