Gasztro

A hétvége menüje káposztás hamburger és az igazi kenyérlángos

Lázár Chef ezen a héten is a szabadban főz, régi és új barátaival.

Szombaton Börgöndre látogat, hogy tandemugrást hajtson végre 4000 méter magasból. Lázár itt sem hazudtolta meg önmagát: séfsipkában készült a nagy mutatványra. A földet érés után inkább stabil terepen mozgott tovább az ejtőernyősökkel együtt, mennyei káposztás hamburger készült. A kalandok szombaton délután 17:00 órakor a TV Paprikán folytatódnak, de a különleges „ugrás utáni hamburger” receptje máris itt van:

A hétvége menüje káposztás hamburger és az igazi kenyérlángos

 

Káposztás hamburger

A 70 dkg darált marhacombhoz hozzáadjuk a törött borsot, 2 ek. mustárt, 2 ek. ketchupot, 2 ek. kapribogyót, az apróra vágott vörös- és fokhagymát, 1-1 ek. chili és szójaszószt, valamint a megvágott 15 dkg savanyú káposzta háromnegyed részét. Ezután elkeverjük, majd megsózzuk. A masszából gombócokat formázunk, ujjnyi vastagra lapogatjuk, majd az előzetesen kipirított bacon-csíkokkal a tetejükön elkezdjük sütni. Körülbelül 8-10 perc elteltével megfordítjuk, majd még ugyanennyi ideig tovább sütjük. Ezután a megsült baconös húspogácsák tetejére ráhelyezzük a sajtszeleteket, és hagyjuk, hogy ráolvadjanak. A tálaláshoz a félbevágott zsemlék mindkét oldalára ketchupot és mustárt nyomunk. A zsemlék egyik felére helyezzük a vékony szeletekre vágott kígyóuborkát és ökörszív paradicsomot, a másik felére a salátát, a maradék savanyú káposztát, valamint a baconnel és sajttal sült hamburgerpogácsát, majd egymásra hajtjuk a zsemléket.

A hétvége menüje káposztás hamburger és az igazi kenyérlángos

 

Vasárnap Lázár az Országos Ikertalálkozóra érkezik abban a reményben, hogy végre megtalálja ikertestvérét… A színes sokadalomban végül rálelt rég nem látott ikerpárjára, Buday Péter séfre. Lehet, hogy nem hasonló az alkatuk, nem is egyszerre születtek, de ugyanaz a kedvenc színük, a kedvenc ételük és a szenvedélyük is: a főzés. Kedvenc ételüket vasárnap 17:00 órakor főzik meg a TV Paprikán.

A hétvége menüje káposztás hamburger és az igazi kenyérlángos

 

További információk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top