Gasztro

Újragondolva: Sacher 3 formában

Bár a Sacher-tortát soha nem lehet megunni, azoknak, akik szeretik az ismerős ízeket más formákban is kipróbálni, a torta mellett most egy pohárkrémet és sütinyalókát is mutatunk.

Sacher torta

Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:

  • 5,5 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 3 db, kettéválasztva tojás
  • 7 dkg vaj
  • 7 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dkg kakaópor
  • 20 dkg sárgabaracklekvár

Csokimáz:

  • 15 g cukor
  • 100 g étcsokoládé
  • 100 g habtejszín
  • 15 g méz
Kategóriadesszert
Elkészítési idő60 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 160 fokra, kivajazunk és kakaóporral hintünk körbe egy 18 cm átmérőjű tortaformát. Az étcsokit megolvasztjuk, és félretesszük hűlni. A vajat megolvasztjuk, és habosra keverjük a cukorral és a tojások sárgájával, majd fokozatosan hozzákeverjük az olvasztott csokit is. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan, vigyázva, hogy a hab ne nagyon törjön, összekeverjük a csokis tál tartalmával. Végül hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport, majd elkeverjük. A masszát a tortaformába öntjük és 30 percig sütjük. Ha kész, félretesszük hűlni.

Előmelegítjük a sütőt 160 fokra, kivajazunk és kakaóporral hintünk körbe egy 18 cm átmérőjű tortaformát. Az étcsokit megolvasztjuk, és félretesszük hűlni. A vajat megolvasztjuk, és habosra keverjük a cukorral és a tojások sárgájával, majd fokozatosan hozzákeverjük az olvasztott csokit is. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan, vigyázva, hogy a hab ne nagyon törjön, összekeverjük a csokis tál tartalmával. Végül hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport, majd elkeverjük. A masszát a tortaformába öntjük és 30 percig sütjük. Ha kész, félretesszük hűlni.

 

Sacher-pohárkrém

Hozzávalók:

  • 15-20 dkg sárgabaracklekvár
  • 1 adag Sacher-torta alaptészta

Csokikrém:

  • 100 g étcsokoládé
  • 100 ml habtejszín
Kategóriadesszert
Elkészítési idő10 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A csokikrémhez a tejszínt egy lábasban felforrósítjuk, beletördeljük az étcsokoládét, és addig kevergetjük, amíg fel nem olvad benne teljesen. Ha kész, félretesszük hűlni. Ha a krém kihűlt, összeállítjuk a pohárkrémet: a süteményt kézzel szétmorzsoljuk, és előkészítünk hat-nyolc 1 dl-es poharat. Csokikrémet kanalazunk a pohár aljába, rászórunk egy kanálnyi sütimorzsát, erre 1 evőkanál sárgabaracklekvárt adagolunk, és a pohár tetejéig ismételjük a rétegeket, úgy, hogy legfelülre morzsa kerüljön. Magában, vagy felvert tejszínhabbal tálaljuk.

 

Nézd meg, milyen recept alapján süti a Sachert Kajári és Pácsonyi!

 

 

 

Sacher-sütinyalókák (cake popok)

Hozzávalók:

  • 2-4 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 1 adag Sacher-torta alaptészta

Csokibevonat:

  • 15-20 dkg étcsokoládé
Kategóriadesszert
Elkészítési idő45 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A kihűlt süteményt kézzel szétmorzsoljuk, és hozzáadunk 1 evőkanál sárgabaracklekvárt. Elkezdjük összegyúrni, és ha nem áll össze, akkor fokozatosan adunk még hozzá lekvárt addig, amíg formázható nem lesz a tészta. Ha már nem morzsás, de még nem is lágy, hanem éppen jól formázható, akkor 1,5-2 cm átmérőjű gombócokat formázunk belőle, és sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük őket. Hűtőbe tesszük fél órára, majd előkészítjük a csokit. Kis lábasban közepes vagy annál kisebb lángon, folyamatos kevergetés mellet megolvasztjuk az étcsoki ⅔ részét, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a maradék csokit kockákra törve, és addig kevergetjük, míg el nem olvad teljesen. Nyalókapálcikákat vagy hurkapálcikákat készítünk elő, minden pálcikát 1 centi mélyen a csokiba mártunk, rászúrjuk a golyókat, vigyázva, hogy ne szúrjuk át teljesen, csak a golyó feléig nyomjuk bele a pálcikát. Egy evőkanálnyi étcsokit (a csokis lábas felett tartva) tartunk az egyik kezünkben, a másikkal pedig megforgatjuk benne a pálcikára szúrt sütigolyót, a pálcikától a golyó teteje fele haladva. Ha kész, és mindenhol érte csoki, akkor hungarocellbe szúrjuk, és hűtőbe tesszük, hogy a csoki megdermedjen.

Eszközök

  • Nyalókapálcika/hurkapálcika 
  • Vastag hungarocell

Még több csoki Puffintól!

Huncut csokikrém
Huncut csokikrém
Kókuszgolyós csok
Kókuszgolyós csok
Mozartcsoki
Mozartcsoki

 

nlc.hírlevél

Iratkozz fel az nlc hírlevelére, és olvasd elsőként a legizgalmasabb híreket!

FELIRATKOZOM

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése