Gasztro

Kajári és Pácsonyi főz: így készül a Sacher-torta

A Sacher-torta a legtöbb cukrászdában sajnos rémesen száraz piskótából áll, mi megmutatjuk az ellenállhatatlan változatot.
Főzz velünk!

Adott két gasztromániás, akik ráadásul a magánéletben is jól kijönnek egymással. Együtt főznek, sütnek. Hol 10 kiló mézeskalácsot egy jótékonysági vásárra, hol pedig kacsát a csajos karácsonyra. Kajári Zsófi a Nők Lapja Konyha felelős szerkesztője, de álmaiban a saját cukrászdájában süti a legfinomabb süteményeket, házi kekszeiért pedig még Londonban is rajonganak. Pácsonyi Daniella a Nők Lapja Café szerkesztője, álmaiban viszont egy 5 asztalos éttermet vezet, ahol mindig van konfitált kacsa és csirkepaprikás az étlapon, a kekszet persze ő is Zsófitól rendeli. Ők ketten pedig összeálltak, hogy hetente egyszer megtanítsanak nektek egy egyszerű/házias/édes/virítós finomságot. Nincsenek trükkök, előre legyártott, fényesre mázolt sült csirkék, amit a konyhában láttok, az pont így történik akkor is, ha a kamera nem forog…

Sacher-torta

Hozzávalók 10-12 szelethez:

A tésztához:

  • 14 dkg vaj
  • 14 dkg porcukor
  • 5 tojás
  • 14 dkg csokoládé
  • 13 dkg kristálycukor
  • 15 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 5 dkg darált dió

A bevonáshoz:

  • 25-30 dkg baracklekvár
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2-3 evőkanál étolaj

A tésztához a puha vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd a tojások sárgáját hozzáadva tovább habosítjuk. A 14 dkg étcsokoládét gőz felett vagy mikrohullámú sütőben megolvasztjuk (ne legyen forró!), és belekeverjük a vajas részbe.

A lisztet, a sütőport és a darált diót egy tálban elkeverjük, az 5 tojásfehérjét pedig a kristálycukorral kemény habbá verjük.

A csokoládés részt óvatosan elegyítjük a tojásfehérjehabbal, majd finoman beleforgatjuk a lisztes-diós részt.

Egy 20 cm átmérőjű tortakarikába töltjük a tésztát, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 percig sütjük. Ha gyorsan barnulna, a hőmérsékletet 25 perc után 150-160 fokra mérsékelhetjük. A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni. Ha azt szeretnénk, hogy szép sima legyen a tortánk felülete, megfordítjuk a tortakarikát, hogy az alja legyen majd a teteje.

A baracklekvárt egy kis lábasban felforraljuk. A langyosra hűlt tortalapot vízszintesen középen kettévágjuk, majd megkenjük a lekvárral, és a külsejét is körbekenjük. Hűtőbe tesszük legalább 1,5 órára, hogy összeérjen.

A bevonáshoz a csokoládét vízgőz felett az olajjal megolvasztjuk, majd bevonjuk vele a kihűlt tortát.

 

Nézz bele a korábbi részekbe is! Kattints!

Kajári és Pácsonyi főz: így készül a boros csirke

 
Kajári és Pácsonyi főz: így készül a papírban sült pisztráng

Kajári és Pácsonyi főz: így készül a nagyi pitéje

Kajári és Pácsonyi főz: így készül a gazpacho

Kajári és Pácsonyi főz: így készül a házi vaníliafagyi

Kajári és Pácsonyi főz: így készül a rozé kacsamell

Kajári és Pácsonyi főz: így készül a mandulás lekváros linzer

Kajári és Pácsonyi főz: így készül a tejfölös tojásos nokedli

Kajári és Pácsonyi főz: így készül az epres csokitorta

Kajári és Pácsonyi főz: így készül a rizottó

Kajári és Pácsonyi főz: így készül a „dobostortás” kuglóf

Kajári és Pácsonyi főz: így készül a csirkepaprikás

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top