Gasztro

Megoperálták Paul Bocuse sztárséfet

A műtét után egyből betelefonált az éttermébe, hogy megérdeklődje, minden rendben megy-e.

Forrás: nlylyon.org
Forrás: nlylyon.org

Napok óta egy lyoni kórházban ápolják, és a hírek szerint meg is operálták a 87 éves Paul Bocuse francia sztárséfet. Az előző napi beavatkozás a világhírű szakács környezetéből származó információk szerint „nagyon jól sikerült”, egy ismerős arról beszélt, hogy az idős férfi „egészen jól van”. Azt viszont még nem tudni, hogy mikor engedik haza. Bocuse, aki súlyos hátfájdalmai miatt szorul kórházi kezelésre december 30. óta, a műtét után, csütörtökön már betelefonált éttermébe, hogy megérdeklődje, minden rendben megy-e.

A világhírű séf, aki Parkinson-kórban szenved, február 11-én lesz 88 éves. A Nouvelle Cuisine atyjaként emlegetett Paul Bocuse-nél három hónappal ezelőtt jelentkeztek a súlyos hátfájások, amelyek miatt mankó használatára kényszerült.

A gourmet-pápa tavaly januárban is kórházban volt, közvetlenül az általa alapított Bocuse d’Or verseny után utalták be. Ez azonban nem tartotta vissza attól, hogy februárban az Egyesült Államokba utazzon egy róla elnevezett New York-i étterem megnyitójára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top