Gasztro

Michelin-csillagot kapott a Borkonyha

Óriási gratuláció a Borkonyha csapatának, a Costes és az Onyx éttermek után ők is megkapták az egyik legrangosabb gasztronómiai díjat, a Michelin-csillagot.

A Michelin-kalauz Main Cities of Europe kiadásában egy újabb magyar éttermet tüntettek ki a csillaggal – írja a DiningGuide. A szerkesztők a Borkonyhát fantasztikusnak tartják, és kiemelték a különösen kedvező ár–érték arányt. A Borkonyha az első olyan díjazott Budapesten, amit nem a csúcsgasztronómia, hanem a bisztrós, lezserebb vonal jellemez, viszont népszerűsége a hazai közönség és a turisták körében is egekbe tört a megnyitása óta. A nagy múltú Michelin-kalauz egyre inkább támaszkodik a vendégek visszajelzéseire is.

Harmadik magyar étterem is megkapta a Michelin-csillagot

fotó: Borkonyha.hu

1891-ben találták fel a leszerelhető Michelin-gumiabroncsot, s hogy az autósok megvegyék, és minél többet használják a Michelin gumikat, kiadtak egy olyan térképet, amin kitűnő éttermek és hotelek szerepelnek. A cég bátorította az utazókat, hogy gyűjtsenek minél több adatot az utakról és a környező hotelekről, ezekkel az információkkal aztán a későbbi kiadványokat kibővítették. 1904-től pedig a kalauz nemzetközivé vált. 1919-ben jelentek meg először a vörös borítójú könyvek, amelyek több országra vonatkoztak egyidejűleg. A zöld színű Michelin könyveket először a második világháború előtt adták ki.

A Vörös Könyv a hotelek és éttermek értékeléséhez egy szimbólumrendszert alkalmaz, amely jelöli árkategóriájukat és komfortosságukat. Az éttermeket öt szempont szerint értékelik: (1.) Az ételek minőségének vizsgálata (2.) A sütés, főzés, ízesítés tökéletessége (3.) A konyha eredetisége, stílusa (4.) Az “ár–érték” arány (4.) A látogatások gyakorisága. A névtelen kritikusok véleményezése alapján kap az étterem egy vagy több csillagot. Egy csillaggal minősíti a Vörös Könyv a “a kellemes úti kitérőt jelentő, kiváló fogásokkal büszkélkedő” éttermeket. Két csillagot kapnak azok a kitűnő éttermek amelyek miatt érdemes az utazóknak hosszabb kitérőket is tenni. Három csillagot adnak azoknak a helyeknek, amelyek látogatása külön utazást is megér. – forrás: wikipedia

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top