Gasztro

Foszlós kalács vaníliamártással

Vidéken nőttem fel, és ott soha nem dobtunk ki ételt! Ha már mi nem ettük meg, megették a jószágok, kutyák, macskák, szárnyasok. Ezért a zsigereimben van, hogy borzalmasan érezzem magam, ha ételt kell kidobnom. Így aztán mindig keresem az ötleteket, recepteket, hogy ne kelljen ételt kidobnom – írja bloggerünk. Így született az alábbi recept is.

Pár napja kaptunk egy kakaós-vaníliás kalácsot. Mivel mi ilyesmit így magában nem eszünk, gondoltam, csinálok belőle valamit. Eszembe jutott az iskolai menzán sokszor tálalt vaníliasodó. (Mai napig nem tudom, mi az, két darab piskóta volt leöntve valami édes lével.) Gondoltam a szakácskönyveim közül valamelyikben van valami ilyesmi. A Minervában találtam is egy vaníliamártás nevűt. A terv: darabokra tépkedni a kalácsot, és leönteni vaníliamártással, várni egy kicsit, hogy beszívja a nedvességet, majd kicsi tejszínhab, és kész!

 

HozzávalókFoszlós kalács vaníliamártással

• 3 darab tojás

• 1 ek liszt

• 3 ek cukor

• 1/2 l tej

• vaníliarúd, vagy 2 cs. vaníliás cukor

Az elkészítés módját a Megfőzlek! blogon találod.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top