nlc.hu
Gasztro
Megválasztották a Balaton fagyiját – íme, a győztes!

Megválasztották a Balaton fagyiját – íme, a győztes!

A verseny célja az volt, hogy népszerűsítse az üdülőrégió klasszikus és hagyományos, jó minőségű kézművesfagylaltjait.

Első alkalommal választották meg a Balaton fagyiját a Nyitott Balaton programsorozat keretében. A versenyt, amelyre csak az üdülőrégióból lehetett nevezni hagyományos alapanyagokat tartalmazó termékekkel, a Balatoni Regionális TDM Szövetség hirdette meg hagyományteremtő szándékkal. A zsűri a tó körül 8 helyszínen 16-féle fagylaltból választotta ki a győztest, amely az idei szezonban a Balaton fagyija 2014 címet viselheti. A verseny célja az volt, hogy népszerűsítse az üdülőrégió klasszikus és hagyományos, jó minőségű kézművesfagylaltjait. A megmérettetésre minden fagylaltozó kétféle ízzel nevezhetett. A termékek között akadt füge-, dió-, citromfű-, balatoni jégboros és kapros ízű is, mutatva a régió sokszínűségét.

A legtöbb pontot a Balatoni randevú fantázianevű, szamócás pezsgős marcipánfagylalt kapta, amelynek készítője Pálfi Attila, a balatonmáriafürdői Florida Fagylaltozó tulajdonos-üzemeltetője. A győztes fagylalt receptjét hamarosan nyilvánosságra hozzák, így a nyáron több Balaton környéki fagyizóban is megkóstolhatják majd a vendégek.

Forrás: Florida Fagyizó / Facebook
Forrás: Florida Fagyizó / Facebook

A fődíj mellett a zsűri különdíjjal jutalmazott 3 további fagylaltot: a balatonföldvári Kárpáti Fagyizó Füge-dió fantázia, a balatonfüredi Korzó Fagyizó Füredi mákvirág és a szintén füredi Bagaméri Fagylaltozó Kapros-túrós pite fantázianevű fagylaltját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top