Olcsó, gyors és finom: izgalmas receptek snidlinggel

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2014. Május 11.
A snidling igazán izgalmas fajtája a fűszernövényeknek, nem csak a külleme miatt. Hívják még metélőhagymának és fűhagymának is, és többnyire arra használjuk, hogy egy nagy maroknyit szórjunk a szendvicsünkre, apróra vágva, de jól illik szendvicskrémekbe, esetleg túróval összedolgozva, vagy sajtos és tojásos ételekbe. Az egyszerű fogásokat is feldobja.
Olcsó, finom és gyors: Metélőhagyma háromszor

Sütőben sült omlett snidlinggel

Hozzávalók 2 személyre:
•    3 tojás
•    40 ml tej
•    2-3 szelet sült sonka
•    2 szál spárga (elhagyható)
•    csipetnyi só
•    50 g reszelt sajt
•    3 ek. metélőhagyma, felaprítva

Villával keverjük össze a tojásokat, és öntsük hozzá a tejet. Adjuk hozzá a kockára vágott sonkát, a felaprított snidlinget, a feldarabolt spárgát. Ízesítsük csipetnyi sóval. Kerek sütőtálkákat kenjünk ki vajjal és kanalazzuk bele a masszát. A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal. Tegyük előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre.

Snidlinges lepénykenyér

Hozzávalók:
•    25 dkg liszt
•    1 kk. szódabikarbóna
•    1 kk. oregánó
•    3-4 ek. snidling
•    1 kk. só
•    2 ek. olvadt vaj
•    5 dkg juhtúró
•    120 ml víz
•    120 ml tej
•    5 dkg reszelt sajt (Trappista vagy Gouda)

Egy tálkába keverjük össze a lisztet a sütőporral és a fűszerekkel. Adjuk hozzá a megolvasztott vajat, a juhtúrót, és kezünkkel morzsoljuk össze. Keverjük hozzá a reszelt sajtot, a felaprított snidlinget, majd a tej és a víz hozzáadásával formázzuk cipóvá. Egy kisebb jénai tálat kenjünk ki olajjal, egyengessük el benne a tésztát. Késsel vágjuk be, mint a tortaszeleteket, spricceljünk kis vizet a tetejére és tegyük 200 fokra melegített forró sütőbe. 15-20 perc alatt süssük készre. Nagyon jól illik házi készítésű kencékhez, pástétomokhoz.

Tészta snidlinges sajtszósszal

Hozzávalók:
•    25 dkg penne vagy orsó
•    1 kisebb fej vöröshagyma
•    1-2 kanál olaj
•    2 dl főzőtejszín
•    10 dkg natúr krémsajt
•    5 dkg márványsajt
•    só, bors
•    szerecsendió
•    4 ek. snidling, aprítva
•    5 dkg dió

A tésztát forró vízben főzzük ki. A diót száraz serpenyőben pirítsuk meg. Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat és pároljuk meg rajta a felaprított hagymát. Öntsük hozzá a főzőtejszínt, olvasszuk meg benne a krémsajtot és a kék sajtot. Főzzük sűrű krémmé. Fűszerezzük sóval, borssal, kevés szerecsendióval és a felaprított snidlinggel. Keverjük össze a szószt a kifőtt tésztával. Tálaláskor szórjuk meg pirított dióval.

Exit mobile version