1. Kend be a hús egyik oldalát magos mustárral a panírozás előtt! Garantáltan ízletesebb lesz.
2. Áztasd panírozás előtt a felszeletelt húsokat fokhagymás tejbe. Hidd el, ez nem csak a halnál válik be!
3. Ne mondj le a kedvenc vasárnapi kajádról, ha fogyókúrázol. Igaz, utána két körrel többet kell futni, de íme egy egészségesebb változat: prézli helyett használj zabkorpát, a fehér lisztet pedig teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszttel vagy zabliszttel helyettesítsd, majd kókuszzsírban süsd ki az ételt!
4. Élet a són túl. Ne csak sózd, hanem kedvenc főszereiddel ízesítsd is a húst panírozás előtt! Az én kedvencem a bors-só-csili, illetve a bors-só-metélőhagyma kombináció.
5. Íme egy újabb tipp, amivel feldobhatod a zsemlemorzsát! Keverj a prézlibe egy kis citromhéjat, keményebb reszelt sajtot, fokhagymaport és csipetnyi petrezselymet!
6. Ropogósabb bundát szeretnél? Használj a panírozásnál összezúzott kukoricapelyhet!
7. Ha nem bírod a napraforgóolaj illatát/utóízét, helyettesítsd kókuszzsírral vagy földimogyoró-olajjal. Ugyanakkor rántott húsnál hanyagold az olívaolajat!
8. Ha szinte teljesen elhagynád az olajat, akkor süsd ki a húst tepsiben! Panírozd ízlésed szerint a húst, majd egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, kend be vékonyan olajjal. A husik 45-50 perc alatt (félidőnél tessék megfordítani!) készre sülnek!
9. Lágyabb és ízletesebb lehet az ételed, ha a tojáshoz néhány kanál tejet is keversz.
10. Állandó videós szakácsunk, Angyalosy Kata perecet használ zsemlemorzsa helyett. Az ő receptjét itt találjátok!
11. Igazán pikáns ételt akarsz? Akkor adj a a tojáshoz és a prézlihez aszalt gyümölcsöket, például szilvát és mazsolát.
12. Ízlés szerint ízesítsd meg a frissen sült husit egy kicsavart citrom levével – ez a bécsi módszer.