Ahhoz pedig, hogy egy szivacsos, pufi, nem émelyítően édes muffint kapjunk, az első alapszabály szerintem, hogy tilos a kristálycukor használata, és a tésztának olajat kell tartalmaznia, semmiképpen sem vajat. Az alábbi recepttel pedig valóban a képen látható eredményre számítson mindenki a végén, mert elronthatatlan, és ha tartjuk, hogy háromnegyedig töltjük a formákat tésztával, valóban éppen tizenkettő, isteni illatú süteményt kapunk, bár én magam huszonnégy alatt el sem kezdem.
Hozzávalók 12 darabhoz:
– 1 bögre barna cukor
– 2 tojás
– fél bögre olaj
– kétharmad bögre tej
– 10 dkg étcsokoládé (vagy amit szeretnénk, gyümölcs, magvak stb.)
– 2 púpos bögre liszt
– 2 teáskanál sütőpor
– 1 csipet só
Az elkészítésről a Rupáner-konyha blogon olvashatsz!