Gasztro

Alaprecept: a tökéletes bögrés muffin

Számomra a muffin nem piskótaszerű, annál tömörebb, de nem is omlós vagy túlságosan tömény, és semmi esetre sem ropoghat a külseje – írja bloggerünk, és a receptet is megosztja velünk!

Ahhoz pedig, hogy egy szivacsos, pufi, nem émelyítően édes muffint kapjunk, az első alapszabály szerintem, hogy tilos a kristálycukor használata, és a tésztának olajat kell tartalmaznia, semmiképpen sem vajat. Az alábbi recepttel pedig valóban a képen látható eredményre számítson mindenki a végén, mert elronthatatlan, és ha tartjuk, hogy háromnegyedig töltjük a formákat tésztával, valóban éppen tizenkettő, isteni illatú süteményt kapunk, bár én magam huszonnégy alatt el sem kezdem.

Alaprecept: a tökéletes bögrés muffin

Hozzávalók 12 darabhoz:

– 1 bögre barna cukor
– 2 tojás
– fél bögre olaj
– kétharmad bögre tej
– 10 dkg étcsokoládé (vagy amit szeretnénk, gyümölcs, magvak stb.)
– 2 púpos bögre liszt
– 2 teáskanál sütőpor
– 1 csipet só

Az elkészítésről a Rupáner-konyha blogon olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top