Az Erzsébet téren december 12-e és 23-a között rendezi meg a vásárt a Magyar Ízek Alapítvány immár nyolcadik alkalommal, a belépés ezúttal is ingyenes. Nyolc napon át több mint hatvan hazai és határon túli magyar termelő lesz jelen a helyszínen, a termékeket bárki megkóstolhatja és meg is vásárolhatja.
A kínálat különlegességeinek a sajtok számítanak, a választékban füstölt parenyica, mozzarella, lila hagymás, paprikás és petrezselymes-fokhagymás krémsajt, valamint töltött parenyicatekercs egyaránt megtalálható.
A határon túli termékeket képviseli a Gyergyószentmiklósról érkező, bükkfán füstölt csülök mellett a házi szalonna, a paprika nélkül készülő “sápadt kolbász”, a vaddisznószalámi és házi kenőmájas.
Különleges mézeket is kínálnak a termelők: az akácmézet pálinkával, borral és likőrrel ízesítik, de elérhető lesz a narancs, a citrom és a fahéj zamatával, valamint friss bodzával és levendulával kevert akácméz, valamint csokoládés krémméz is.
A minőségi magyar borokból többek közt forralt bort is készítenek a helyszínen, de kapható lesz forró barna meggyes sör is.
Az édességkínálat szintén változatos: tök-, mák- és dióolajjal, maglisztekkel, többféle ízesítésű bejglivel, kézműves-szaloncukrokkal és csokoládékülönlegességekkel érkeznek a termelők a karácsonyi vásárra.