Gasztro

Gyors ebéd: sertéskaraj aszalt barackkal

A különleges összetevő a mai gyors ebédünkben még csak nem is aszalt barack lesz – bár kétségtelenül önmagában is elég pikáns –, hanem az a két deci fehér muskotály, amiben megpároljuk.

Gyors ebéd: sertéskaraj aszalt barackkal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg sertéskaraj
  • 3 fej fehér hagyma
  • 15 dkg aszalt sárgabarack
  • 2 dl félédes fehér muskotály
  • 1 mokkáskanál egész koriander
  • tengeri só
  • olaj
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl szárnyas alaplé vagy leves

A hagymát félkarikára, a barackot csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben a vaj felét ugyanannyi olajjal felmelegítjük, rátesszük a hagymát és a koriandermagot. Kissé megpároljuk, de csak annyira, hogy a hagyma ne barnuljon meg. Felöntjük a borral és az alaplével. Beletesszük a csíkozott sárgabarackot, és fedővel lefedve 10 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, és a maradék hideg vajat kockánként hozzáadva elkeverjük benne.

A karajszeletek mindkét felét enyhén besózzuk, és kevés zsiradékon mindkét felét megsütjük. A hússzeleteket tálba tesszük, és a tetejére halmozzuk a hagymás-barackos ragut. Pirított burgonyával vagy burgonyapürével tálaljuk.

Gyors ebéd: sertéskaraj aszalt barackkal

Még több gyors ebéd:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top