Amire szükséged lesz a húsvéti recept elkészítéséhez:
- 12 tojás
- tű a tojások lukasztásához
- egy ek. só
- olaj
- muffinsütő
- alufólia
Elkészítés:
A tojások tetejét óvatosan szúrd ki, majd a tű hegyével bővítsd a lukakat akkorára, hogy könnyen ki tudd rázni belőle a fehérjét és a sárgáját. Tégy félre belőlük annyit, amennyi a süti receptjéhez kell.
Öblítsd ki a tojáshéjak belsejét háromszor-négyszer, ameddig tiszta víz nem jön belőlük. Ezután tölts meg egy tálat vízzel, tedd bele az evőkanálnyi sót, és merítsd bele az üres tojásokat. Hagyd a víz alatt őket 20 percig, majd tiszta vízzel öblítsd ki mindet még egyszer. Tölts mindegyikbe egy kis olajat, és rázd össze, hogy mindenhova jusson belőle a tojások belsejében.
A muffinsütő lyukait béleld ki alufóliával úgy, hogy a húsvéti tojások ne boruljanak fel. Töltsd meg őket a sütitésztával kb. 3/4-ig (piskóta, brownie, vagy bármilyen bögrés süti receptjével kipróbálhatod), és mehet is a sütőbe. Persze előfordulhat, hogy a lukon kifolyik a tészta, de ezt könnyen levághatod, vagy letörölheted. A sütési időt a recept szerint tartsd be, arra azonban figyelj, hogy a sütiket csak akkor próbáld meghámozni, ha legalább egy órán keresztül hűltek.
Szerintünk ez a legcukibb sütemény, amit húsvétra elkészíthetsz! Tálalhatod húsvét reggelén, (lekvárba mártogatva mennyei), de a locsolókat is megkínálhatod velük. Igaz, hogy a tojáshéjak előkészítése beletelik egy kis időbe, de megéri a fáradozást!
Még több recept húsvétra:
- Ne dobd ki a húsvéti maradékokat! Megmutatjuk, mit készíthetsz belőlük
- A húsvéti kalács maradékát is újrahasznosíthatod
- A gyerekek kedvence a húsvéti linzernyuszi
- Süss igazi foszlós kalácsot húsvétra!
- További húsvéti recepteket itt találsz