Spanyol zöldségleves (gazpacho)
Hozzávalók:
- 50 dkg érett paradicsom hámozva, kimagozva, kockára vágva
- 2 dl paradicsomlé
- 10 dkg kígyóuborka meghámozva
- 2 db kaliforniai zöldpaprika
- 2 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál lime-lé
- 2 dl extra szűz olívaolaj
- 1 dl borecet
- 5 dl víz
- só, bors
- 2 szelet fehér kenyér
Vágd nagyobb darabokra a zöldségeket (paradicsom, kígyóuborka, paprika) és a kenyeret, majd locsold meg a borecettel és egy deci olívaolajjal. Tedd a keveréket hűtőbe egy éjszakára. Másnap öntsd fel a paradicsomlével, a vízzel, és turmixold össze. Ízesítsd sóval, borssal, kevés lime-lével.