Snidlinges túrókrémmel töltött pogácsa
Hozzávalók 20-30 darabhoz:
- só
- 25 dkg túró
- 1 tojás
- bors
- 1 csomag mirelit leveles tészta
- ízlés szerint friss vagy szárított snidling
Elkészítés
A felengedett leveles tésztát lisztezett deszkán 2 mm vékonyra nyújtjuk. A túrót, a tojást és a snidlinget egy tálban simára keverjük.
A kinyújtott tésztát megfelezzük, és az egyik felére kis halmokban úgy rakjuk a tölteléket, hogy a másik tésztával beborítva kis pogácsákat tudjunk szaggatni belőle. A töltelékek közti részt megkenjük tojással, befedjük a másik tésztával, és a kezünk élével lenyomkodjuk a köztes részt. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk úgy, hogy a töltelék középre kerüljön.
A tetejüket is megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, és 190 C fokos sütőben pirosra sütjük.