nlc.hu
Gasztro
Így készíts különleges pizzás szendvicset 30 perc alatt!

Így készíts különleges pizzás szendvicset 30 perc alatt!

Mozzarella sajt, paradicsomszósz, bazsalikom. Nem, ez nem a klasszikus Margherita pizza receptje, de van hozzá köze.

Az alapanyagok ugyanazok, mint a Margherita pizzánál, ám ez nem pizzatésztaalapra van kenve, hanem kenyérbe töltve tálaljuk, miután jól átforgattuk a grillen. Mindezt 30 perc alatt!

Hozzávalók a margheritás grillezett sajtos szendvicshez (4 dupla szelet):

  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 nagy gerezd fokhagyma, darált
  • 14,5 dkg tűz-pörkölt konzerv paradicsom
  • ¼ teáskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 16 dkg friss mozzarella sajt, szeletelt
  • 1 csésze bazsalikom
  • 8 szelet kovászos kenyér
  • 3 evőkanál olvasztott vaj

Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a fokhagymát. Közepes tűzön pirítsd, majd 1 perc múlva add hozzá a paradicsomot, a sót, a cukrot, és ezt párold össze 8-10 percig. Ez lesz a szendvicsek krémje.

Egy nagy öntöttvas serpenyőt vagy palacsintasütőt melegíts elő. Minden kenyeret kenj meg 2 evőkanál szósszal, majd pakold rá a felvágott mozzarellát, 4-5 bazsalikomlevelet, szitáld meg egy kis olívaolajjal, és boríts rá egy másik ugyanígy megrakott szeletet. Kend meg a kenyér tetejét vajjal. Jöhet rá egy kis só és bors is.

A vajjal megkent oldalával lefelé borítsd a szendvicset a felmelegített serpenyőbe, majd nyomd le egy kicsit. Ha már eléggé megpirult, akkor fordítsd meg, és kend be a másik oldalát is vajjal (erre ecsetet használj, így mindenhová eljut a finom vaj), és süsd egy kicsit. Akkor tökéletes, amikor aranybarna, és mindkét oldala ropogós.

Forrás és képek: cookingforkeeps

Még több szuper melegszendvicsrecept:

0 seconds of 0 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
00:00
00:00
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top