Virágos citrusfagyi
Hozzávalók:
- néhány karika (lehet citrom, lime stb.) narancs
- 1 kisebb pohár cukorszirup
- pár levél menta
- 2-3 pohár limonádé
- 2-3 pohár zöldtea
- pár darab (friss) ehető virág
Elkészítés
és édesítsük tetszés szerint cukorsziruppal.
Keverjük jól össze!
Csokoládéalagút meggysorbet-val
Hozzávalók:
- étcsokoládé
- kókusztej
- meggylé
Elkészítés
1. A kókusztejet felmelegítjük, majd a lángról félrehúzva beletördeljük a csokoládét, felolvasztjuk benne.
2. A meggylevet jégkockatartóba öntjük, kifagyasztjuk. (Ha magas a jégkockatartónk, akkor csak félig töltsük meg meggylével.) Egy formát fóliával kibélelünk, és beleöntjük a kókusztejes csokoládékrém felét. Kifagyasztjuk.
3. A kifagyott meggylét a kidermedt csokoládés részre tesszük (sorban rárakjuk a kockákat vagy a csíkokat, attól függően, milyen tartóban fagyasztottuk ki), ráöntjük a maradék csokoládés krémet, és kifagyasztjuk. Tálalás előtt 5 perccel elővesszük, szeletelve kínáljuk.
Tipp: Ha van kisebb püspökkenyérformánk, le is felezhetjük a mennyiséget.
Málnás-citromos granita
Hozzávalók 1 literhez:
- 7 dl víz
- ízlés szerint citrom
- 15 dkg porcukor
- ízlés szerint málna
Elkészítés
1 citrom héját aprítsuk fel, csavarjuk ki ízlés szerint citrom levét majd a málnával és a porcukorral kb. 5 percig forraljuk az elegyet. Ha kihűlt, tegyük mélyhűtőbe, majd másfél óra után botmixerrel keverjük át. Jöhet újabb 1 óra a hidegben, majd egy kevés turmixolás és fogyasztható.
NLCafé-tipp: egy kevés limoncelloval tálalva különleges koktélt kaphatunk.
További fagyireceptek az NLCafén:
- Fagyi nap: 10 fagyi házilag, ami nélkül lehet élni, de nem érdemes
- 10 házi jégkrém megbolondítva alkohollal
- Házi fagyik alig néhány alapanyagból