Avokádós pirítós
Hozzávalók:
- 1 gerezd fokhagyma
- só, őrölt bors
- 1 érett avokádó
- 2 szelet pirítós
- 1 kk. Worcestershire szósz
Elkészítés
1.Az avokádót kettévágjuk, magját eltávolítjuk és húsát villával szétnyomkodjuk (darabosra, vagy krémesre – ízlés szerint).
2. Hozzákeverjük a felaprított fokhagymát, a Worcestershire szószt, majd ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal.
Pirítós humusszal és grillezett kaliforniai paprikával
Hozzávalók:
- csipet só
- 2 gerezd fokhagyma
- 4-6 ek. olívaolaj
- 2 ek. víz
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db csicseriborsó konzerv
- 1 kk. őrölt római kömény
- 2 szelet pirítós
- 2 ek. citromlé
Elkészítés
1. A paprikát vékony csíkokra vágjuk, meglocsoljuk egy kis olajjal, és sütőben közepes fokozaton grillezük 10 percig. Ha nincs grill a sütőn, akkor serpenyőben is meg lehet pirítani.
2.Mindent mást – a pirítós kivételével – robotgépbe teszünk és krémesre aprítjuk.
3.Ha kész, megkenjük a humusszal a pirítóst, a tetejére jöhet a grillezett zöldség, köretnek friss paradicsom- ha van.
Mozzarellás pirítós paradicsommal és bazsalikommal
Hozzávalók:
- só, őrölt bors
- 2 ek. olívaolaj
- 15-20 levél friss bazsalikom
- 2 db paradicsom paradicsom
- 2 szelt pirítós
- 100 g mozzarella
Elkészítés
1. A bazsalikom felét és az olívaolajat egy mozsárban pépesítjük és ezzel kenjük meg a pirítóst.
2. Paradicsomszeleteket, mozzarella darabokat és néhány friss bazsalikom levelet helyezünk rá.
További gyors vacsorák az NLCafén:
- Gyors vacsora: csavart, sajtos bagett
- Mit főzzek ma vacsira? Kecskesajtos, paradicsomos lepényt
- Gyors vacsora maradékból: Galuska sonkás-kukoricás sajtmártásban