Gasztro

2015 – A Lekvár Éve

Már jó pár éve igazi "gasztroforradalom" zajlik Magyarországon. Gondolom te is látod, tapasztalod, hogy sorra nyílnak a hagyományokkal szakító, illetve azokat kreatív módon újraértelmező éttermek, sosem látott sokszínűséggel csábítanak a street food helyek, mind több igazán magas minőségű kézműves élelmiszer, alapanyag, étel és édesség érhető el, és az internetet is "ellepték" a gasztrobloggerek, akik írásaiból rengeteg inspiráció meríthető.
2015 – A Lekvár Éve

Ez a változatosság és megújulás nem véletlen. A finom ízek, az új ízélmények megannyi boldog pillanatot szereznek nekünk, és ugye ki ne vágyna boldogságra?! Akár adjuk azt az ételek elkészítésével, akár kapjuk az ízlelőbimbóinkon keresztül – ezek a mindennapi kis boldogságok kihagyhatatlanok!

A lekvár világa sem marad ki ebből a nagy pezsgésből. Reneszánszát éli a lekvárkészítés. Ez nagyrészt olyan hozzávalóknak is köszönhető, mint pl. a Koronás Befőzőcukor, ami jócskán lerövidíti, pár tíz perces elfoglaltsággá varázsolja a lekvárfőzést. Márpedig az idő nagyon fontos szempont, hiszen ma már nem sokunknak van ideje órákig állni a fazék mellett, mint ahogy nagyanyáink, anyáink tették a bugyogó lekvárt kavargatva.

Persze a gyorsaság nem jelenti azt, hogy el kell felednünk a klasszikus lekvárízeket! A nagyi legendás, felülmúlhatatlanul finom baracklekvárja ugyanúgy elkészíthető befőzőcukorral is, csak éppen szinte pillanatok alatt.

2015 – A Lekvár Éve

De ha már a befőzés a Koronás Befőzőcukorral ilyen egyszerű, pár tíz perces időtöltéssé válik, érdemes bátran kísérletezni is az ízekkel! A közkedvelt gyümölcsöket egymással kombinálva, fűszerezve, vagy éppen egy kevés alkohollal megbolondítva, igazán különleges lekvárokat készíthetsz. Sokan nem is gondolják, milyen finom lekvár főzhető olyan gyümölcsökből, mint például a banán, a kivi, vagy akár az ananász.

Engedd szabadjára a fantáziádat, a kreativitásodat, és készíts új, fenséges lekvárokat!

Ha bizonytalan vagy, hogy milyen gyümölcspárosítások a nyerők, vagy hogy az egyes fűszerek, mint a gyömbér, a fahéj, a rozmaring, melyik gyümölcshöz illenek, böngészd át az azenlekvarom.hu weboldalt. Itt csaknem 40-féle gyümölcsből készült lekvár receptje és az elkészítésüket bemutató videók segítenek eligazodni a lekvárkészítés világában. Az azenlekvarom.hu oldalon egyedi címkéket is tervezhetsz a saját lekvárodhoz, így a tartalom mellett a külcsín is hibátlan lesz.

Érdemes ellátogatnod a Koronás Cukor Facebook-oldalára is, ahol szórakoztató lekvárjátékokat találsz, amelyekkel nyerhetsz is!

2015 – A Lekvár Éve

Sőt már a Koronás Befőzőcukor megvásárlásával is részt vehetsz a nyereményjátékban, melynek fődíja egy Skoda Fabia!

Ugye mondtam, hogy 2015 a lekvár éve?!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top