Befőzés: készíts rebarbarás cseresznyelekvárt

nlc | 2015. Június 28.
Ha igazi különlegességre vágysz, készítsd el ezt a csöppet sem bonyolult rebarbarás cseresznyelekvárt. Nem fogsz csalódni az egyedi ízben.

Ha valami igazán különlegesre vágysz, próbáld ki ezt az egyszerűen befőzhető rebarbarás cseresznyelekvár-receptet. A rebarbara íze pompásan kiegészíti a cseresznyéét, egy kis vaníliával megbolondítva pedig egészen különleges ízharmóniában lehet részed. A rebarbarás cseresznyelekvárt ajándékba is adhatod, mellyel egyedi meglepetést okozol szerettednek.

A rebarbarás cseresznyelekvár hozzávalói

Így készítsd el a rebarbarás cseresznyelekvárt

A cseresznyét alaposan mosd le, szedd le a szárakat és magozd ki. A rebarbarát szintén jól öblítsd át, majd a két végét távolítsd el, ujjnyi vastagra szeleteld. Tedd nagyobb lábasba vagy fazékba a gyümölcsöket, majd lassan forrald fel, hogy levet engedhessenek. Kapard bele a vanília belsejét, majd a citromlevelet is öntsd a lekvárhoz. Továbbra is lassú tűzön 30 percig rotyogtasd.

A fél óra leteltével szórd a lekvárhoz a cukrot, és főzd még néhány percig, amíg az teljesen feloldódik. Az előzőleg 20 percen át főzött befőttes üvegekbe töltsd a rebarbarás cseresznyelekvárt. A fedőt csavard az üvegekre, állítsd őket fejre 5-10 percig, majd dunsztold be.

Másnap, amikor kihűlt a rebarbarás cseresznyelekvárod, megkóstolhatod. A felbontott lekvárt néhány napig még tárolhatod hűtőszekrényben.

További cikkek lekvár és befőzés témában az NLCafén:

Fotók: Pinterest

Exit mobile version