A forróságban minden körülmények között a lehűlést keressük, így előfordulhat, hogy a jól megszokott, finom eszpresszónkhoz vagy hosszú kávénkhoz sincsen kedvünk a meleg nyáron. Szerencsére a jegeskávé jó pár éve töretlen népszerűségnek örvend, és nemcsak a kávézók kínálatában szerepel egyre több fajta, de a legtöbb strandbüfében is kapható a hideg sör és a jeges tea mellett. Most megmutatjuk, hogyan készíthetünk otthon nagyon finom jegeskávét.
A jegeskávé hozzávalói 2 adaghoz:
- 2,5 dl kávé (a szokottnál erősebbre főzzük, eszpresszó sűrűségűre)
- 2 teáskanál cukor
- kb. 4 gombócnyi vaníliafagyi
- tejszínhab
Így készítsük a jegeskávét:
A kávét főzzük le, ízesítsük a két teáskanálnyi cukorral. Leggyorsabban úgy tudjuk lehűteni, hogy hideg vizes fürdőbe állítjuk, és így tesszük a hűtőszekrénybe. Ezzel a módszerrel azt is elkerüljük, hogy a kávé megkeseredjen.
Magas falú, keskeny poharakban szervírozzuk a jegeskávét. A pohár aljába kerüljön a vaníliafagyi, erre öntsük rá a hideg kávét. A tetejére nyomjunk tejszínhabot, amit ízlés szerint megszórhatunk kakaóporral vagy fahéjjal. Szívószállal és hosszú nyelű fagylaltoskanállal tálaljuk.
Így is lehet jegeskávét készíteni:
További cikkeink:
- Hogyan kell koktélpartit rendezni?
- Hogyan kell mojitót csinálni?
- Hogyan kell caipirinhát készíteni?