Kapros babsaláta
Hozzávalók:
- frissen őrölt fekete bors
- 25 dkg zöldborsó
- 2 ek. aprított friss kapor
- 1/4 kígyóuborka
- 8 szál újhagyma
- 1 érett avokádó
- 5 dkg saláta mix vagy rukkola
- 30 dkg zöldbab
Hozzávalók az öntethez:
- 8 ek. olívaolaj
- 1 ek. citrom reszelt héja
- 1 tk. dijoni mustár
- 3 ek. citromlé
Elkészítés
A zöldbabot megfőzzük bő vízben, majd leszűrjük. Bármilyen más babot is használhatunk (lóbabot, fejtett babot), a főzés után tegyük egy nagy salátástálba. Tisztítsuk meg az újhagymát, vágjuk nagyobb darabokra, és pároljuk a borsóval együtt 3-4 percig. Mossuk és szárítsuk meg a rukkolát vagy a saláta mixet. Az uborkát és az avokádót karikázzuk vékonyra.
Az öntet hozzávalóit csavaros üvegben rázzuk össze.
A megpuhult zöldborsót és újhagymát tegyük a babhoz, keverjük össze az öntettel, és hagyjuk kihűlni. Ezután adjuk hozzá a rukkolát vagy salátát, az uborkát, az avokádót, majd a kaprot, és fűszerezzük ízlés szerint.
Még több gyors vacsora az NLC-n:
- Grillezett zöldségek
- Tortilla reggel, délben, este
- Modenai spagetti