A narancssorbet a legkiválóbb nyári hűsítők egyike. Ez a recept amellett, hogy egyszerű, fantasztikusan finom is. Készítsd el velünk a nyár slágerét, a narancssorbetet.
A narancssorbet hozzávalói 6 személyre
- 18 dkg cukor
- 2 dl víz
- 4,5 dl narancslé
- 1 tk. reszelt narancshéj
- 1 ek. narancslikőr (elmaradhat)
A narancssorbet elkészítése
Készíts szirupot, melyhez a vizet és a cukrot tedd fel főni. Gyakori kevergetés mellett addig főzd, amíg a cukor teljesen feloldódik a vízben. Vedd le az edényt a tűzről, és öntsd hozzá a narancslevet, a reszelt narancshéjat és a likőrt.
Takard le a narancssorbetet alufóliával vagy fedővel, hagyd állni legalább egy órát. Keverd össze jó alaposan, majd tedd a mélyhűtőbe, és fagyaszd legalább két órán át. Ha van fagylaltkészítőgéped, annak utasítása szerint fagyaszd a narancssorbetet.
NLCafé tipp: még különlegessé teheted a narancssorbetet, ha fagyasztás előtt apróra vágott bazsalikomlevelet keversz hozzá.
További fagyicikkek az NLCafén:
- Ha nyár, akkor fagyi minden mennyiségben
- 10 fűszeres fagyikülönlegesség
- Burgonyafagyi, a japánok új kedvence
- Ilyen az, amikor a fagyit keresztezik a vattacukorral
Fotó: Pinterest