Itt a nyár, és ilyenkor fagyizni kell, nincs mese. Általában mindenki tart jégkrémet otthon arra az esetre, ha nem jutna el a kedvenc cukrászdájába, vagy éppen az éjszaka kellős közepén kívánna meg egy kis édességet. De a fagyit otthon is csinálhatunk, ráadásul most egy olyan receptet mutatunk, amihez nem kell fagyigép, és nem kell kevergetni sem a fagyasztóban. Rém egyszerű elkészíteni, és úgy ízesíthetjük a fagyialapot, ahogy csak szeretnénk.
A világ legegyszerűbb fagyija
Pofonegyszerű megcsinálni a házi fagyit:
Kell hozzá 450 ml tejszín, amit felverünk. Ehhez adjunk 400 ml sűrített tejet, és keverjük össze őket kézi mixerrel, ameddig krémes nem lesz. Ha kész, ízesítsd, ahogy szeretnéd. Mi kétfélét készítettünk. Az egyikbe villával összetört banánt, a másikba citromlevet, reszelt citromhéjat és aprított bazsalikomot tettünk. A gyümölcsöket óvatosan keverjük a fagyialapba, ne nagyon törjük össze a habos masszát.
Ízesítés után mehet a fagyasztóba, nincs más dolgunk, mint türelmesen várni, és pár óra múlva mindet befalni!
További cikkeink:
- Hogyan kell igazi limonádét készíteni?
- Hogyan kell jegeskávét készíteni?
- Hogyan kell meggylevest főzni?
- Hogyan kell smoothie-t készíteni?