nlc.hu
Gasztro
3 jégkrém házilag a hétvégi hőségre

3 jégkrém házilag a hétvégi hőségre

Hogy készüljünk a hőségriadóra? Naptejjel, sok vízzel és isteni házi jégkrémekkel! Bloggereink hoztak is 3 klassz receptet, legjobb, ha most azonnal el is kezditek a jégkrémkészítést!

Vienetta házilag

“Nagyképűség nélkül állíthatom, hogy külsőleg ugyan nem, de ízre megegyezik az eredetivel, sőt mivel semmi másból nem áll, mint tejszínből, jó minőségű csokoládéból és nyírfacukorból, így le is körözi simán… Sejtettem, hogy finom lesz, de hogy tényleg nem fog különbség érződni az állagában sem, arról álmodni sem mertem.”

3 jégkrém házilag a bolti helyett

Hozzávalók:
• 7-8 dl cukrozatlan habtejszín
• 10 dkg 70% kakaótartalmú csokoládé
• 1 zacskó bourbonvaníliás cukor vagy vaníliarúd kikapar magja
• 5-8 dkg nyírfacukor ízlés szerint

A házi vienetta receptje a Pálmafa Project blogon folytatódik.

Magnum házilag

“Méghozzá csokis, nagyon-nagyon csokis. Rajta egy kis csokiburok, plusz egy kis mogyoró. Itthon, s. k. készítve. Szavakba nem is tudom önteni, milyen eszméletlen finom. És ez csak én vagyok, aki készítettem. Ha ezt bárkinek a kezébe nyomod egy forró nyári napon és azt mondod, hogy te csináltad, garantáltan napokig hallgathatod a dicsérő szavakat. Csak egy jó kis jégkrémforma kell hozzá, no meg egy recept. Hát nem gyönyörű?:)”

3 jégkrém házilag a bolti helyett

Hozzávalók kb. 4 darabhoz:
• 2 tojássárgája
• 2 dl tej
• 3 ek cukor
• 80 g étcsokoládé
• 1 ek cukrozatlan kakaópor
• 1 dl habtejszín
• 10-15 dkg étcsokoládé
• 5-10 dkg pirított mogyoró

A házi Magnum receptje a Csak a Puffin blogon folytatódik. 

Málnás parféalagút csokilapokkal

“Újra itt a jó idő, szükséged van valami hűsítő desszertre, ugye? Akkor ez a recept neked szól, na és persze mindenkinek, aki imádja a málnát! 🙂 Ez egy tömény málnadesszert, amit nem kell sem főzni, sem sütni, csak fagyasztani. Aztán pedig jóízűen elfogyasztani!”

3 jégkrém házilag a bolti helyett

Hozzávalók:
• 10 dkg csokoládé
• 50 dkg málna
• 10 dkg cukor
• 5 dl habtejszín
• 1 teáskanál zselatin
• 1/2 dl evőkanál víz

A málnás parfé receptje a Zsuzsi finomságai blogon folytatódik.

Még mindig meleged van? Akkor próbáld ki többi házi jégkrémreceptünket is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top