Két pofonegyszerűen, főzés nélkül elkészíthető jégkrém hétvégére, vendégvárásra, ünnepre, vagy csak úgy, mert jólesik. Készíts kávés és banános jégkrémet.
1. Egyszerű kávés jégkrém
Hozzávalók 6 személyre
- 3 dl tejszín
- 17 dkg sűrített tej
- 2 evőkanál instant kávé (Nescafé)
- 2 evőkanál kávélikőr
Robotgép vagy habverő segítségével keverd fényesre a kávéjégkrém hozzávalóit. Tedd légmentesen zárható dobozba, és legalább 6 órán át fagyaszd. A legjobb, ha egész éjszakára a mélyhűtőben marad a házi jégkrém.
NLCafé tipp: Az instant kávét 3-4 evőkanálnyi langyosított tejszínben a hozzávalók összemixelése előtt érdemes feloldani.
2. Egyszerű banános jégkrém
Hozzávalók 4 személyre
- 4 túlérett banán
- fél teáskanál vaníliaaroma
- 3-4 evőkanál méz vagy nyírfacukor
- 1,5 dl görög joghurt
Villával pépesítsd a banánt, majd tedd a fagyasztóba, és hagyd megfagyni, de legalább 1 óra hosszát tartsd a mélyhűtőben.
A fagyott banánhoz robotgép segítségével keverd a vaníliaaromát, a görög joghurtot, a mézet vagy nyírfacukrot. Kevergesd még legalább 2-3 percig. Ha kellően krémesnek találod, máris tálalhatod a házilag elkészített egyszerű jégkrémet.
A gyerekek is imádni fogják ezt az egészséges és könnyedén elkészíthető banános jégkrémet.
További jégkrémes cikkek az NLCafén
- Ötperces mézes nektarin-narancs jégkrém házilag
- 3 jégkrém, ami villámgyorsan megvan
- Jéghideg desszertek ebéd utánra
- Jégkrémmel fest egy művész
Fotók: Pinterest