Van, amikor egyszerűen muszáj engedni az édes ízek csábításának. Ez a krémesen hűsítő citromfagyi ellenállhatatlanul finom. Készítsd el ezt az egyszerű, mégis nagyszerű receptet velünk.
A krémes citromfagyi hozzávalói
- 3,5 dl tejszín
- 2,5 dl tej
- 1,5 dl citromlé
- 15 dkg cukor
- 6 tojássárgája
- 2 evőkanál reszelt citromhéj
- csipet só
A krémes citromfagyi elkészítése
Tűzálló edénybe öntsd a tejszínt, a tejet, a cukrot, a citromhéjat és a sót. Lassú tűzön, gyakori kevergetés mellett forrald fel, majd vedd le a tűzhelyről az edényt.
Alaposan keverd össze a tojássárgákat, majd öntsd hozzá a tejes keverékhez. Tedd vissza a tűzre, és folyamatos kevergetés mellett, a forrástól számítva lassú tűzön főzd kb. 3-5 percig, amíg sűrűsödni kezd. Fontos, hogy a fagylaltkrémet csomómentesre keverd.
Amikor szinte kihűlt, hozzáadhatod a fagyihoz a citromlevet is. Tedd a mélyhűtőbe és legalább 3 órán át fagyaszd. Ha van fagylaltkészítő géped, akkor annak utasítása szerint járj el.
Poharakba kanalazva tálalhatod az elkészült krémes citromfagyit.
További fagyireceptek az NLCafén
- Ez 2015 fagyi trendje
- Ha már nyár, akkor fagyi minden mennyiségben
- Íme 10 fűszeres fagyicsoda
- 3 isteni fagyi házilag készítve
Fotó: Pinterest