Gyors vacsora: Padlizsánkrémes tészta

nlc | 2015. Július 27.
Mai gyors vacsoránk igazi ízbomba, főszerepben a padlizsán, hagyma, sajt hármasával!

Padlizsánkrémes hagymás tészta sajttal sütve

Hozzávalók:

  • pár csipet só
  • 3 db padlizsán
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 csomag pennetészta
  • 1 db citrom leve
  • 3 db paradicsom
  • 2 db lila hagyma
  • 0,5 dl + a sütéshez olívaolaj
  • ízlés szerint őrölt bors
  • pár szál kakukkfű
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 szál zöldhagyma
Kategóriaebéd
Elkészítési idő50 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Megtisztítjuk, és megmossuk a zöldségeket. Két padlizsánt megszurkálunk sűrűn villával, és sütőlapon 200 fokos sütőben 30- 40 percig sütjük. A maradék padlizsánt hosszában négyfelé vágjuk, majd a darabokat vékonyra szeleteljük. Sózzuk és pihentetjük 20 percig. Amikor levet engedett, leitatjuk, és bő forró olajban, több részletben aranyszínűre sütjük. Papírra téve leitatjuk.

Amikor a sütőben elkészült a padlizsán, kivesszük, megtisztítjuk.

Kevés olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, rátesszük a reszelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a tisztított padlizsán húsát, és 2-3 percig kevergetve összepároljuk. Turmixoljuk. A tésztát bő lobogó vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük, de nem mossuk le. Közben kevés olajon megfuttatjuk a szeletekre vágott lilahagymát, rátesszük a gorombára vágott zöldhagymát, és amikor összeesett, rátesszük a kakukkfüvet. Összeforgatjuk, hozzáadjuk a kis kockára vágott paradicsomot, és a padlizsánkrémet, citromlevet. Teszünk hozzá keveset a tészta főzőlevéből, majd összeforgatjuk a tésztával és a sült padlizsánnal. Tányérra vagy hőálló tálba tesszük, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített 250 fokos sütőben 5 perc alatt rápirítjuk a sajtot, majd tálaljuk. 

 

Még több gyors vacsorarecept az NLC-n:

Exit mobile version