Gombás-olívás focaccia
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1,5 ek. olaj
- 1,5 dl víz
- 1,5 dkg élesztő
Feltét:
- 1 fej vöröshagyma
- 5 ek. olaj
- 1 ág kakukkfű
- 1 csipet őrölt bors
- 5 ek. olívaolaj
- 1 paprika
- 30 dkg gomba
- 8 olajbogyó
Elkészítés
A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, az élesztőt rámorzsoljuk, hozzáadjuk az olajat, a sót és a langyos vizet. Addig gyúrjuk a tésztát, míg fényes, rugalmas lesz, majd egy tálban duplájára kelesztjük
A feltéthez a zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát, paprikákat, gombát apróra vágjuk. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd megpirítjuk a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, friss kakukkfüvet adunk hozzá.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 30×45 cm-re nyújtjuk, olajjal vékonyan megkenjük. Rászórjuk a zöldséget, az olajbogyót, majd 200 °C-on 45 perc alatt megsütjük.
Még több gyors vacsora az NLC-n:
- Gyorsan egészségeset: Grillezett zöldségek vacsorára
- Tortilla reggelire, ebédre, vacsorára
- Modenai spagetti – gyors tésztavacsora