Sajtos-baconös lepény
Hozzávalók:
- 5-6 szelet bacon
- 1 nagy fej lila hagyma
- 10 dkg natúr krémsajt
- kevés zöldfűszer keverék
- 250-300 g (fél csomag mirelit) leveles tészta
- 5-10 dkg reszelt (pl. Gouda) sajt
Elkészítés
1. A bacont feldaraboljuk és megsütjük, majd kivesszük a serpenyőből és a zsírjában pár perc alatt megfonnyasztjuk a lilahagymát. A sütőt 200 fokra melegítjük.
2. A leveles tésztát kinyújtjuk/hajtogatjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, a peremeit felhajtjuk. A krémsajtot elkeverjük a zöldfűszerekkel, megkenjük vele a leveles tésztát, aztán rászórjuk a hagymát, a bacont és végül a reszelt sajtot.
3. 20-25 percig sütjük.
Még több gyors vacsora:
- Vegaburger vacsorára
- Klasszikus gyors vacsora: Ham and eggs
- Sült csirkeszárnyak – a kedvenc vacsora
- Egyszerű vacsora gyorsan: Sajtos-baconös lepény