Toszkán kenyérsaláta
Hozzávalók:
- só, bors
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 fej sonkahagyma vagy lila hagyma
- 1 csokor bazsalikom
- 6 db érett paradicsom
- 2 ek. balzsamecet
- 25 dkg szikkadt kenyér
Elkészítés
A kenyeret felkockázzuk, és 220°C-ra előmelegített sütőben néhány perc alatt megpirítjuk.
A paradicsomot körülbelül a kenyérkockákkal azonos nagyságúra felaprítjuk, a hagymát vékonyan felszeleteljük. Az öntethez az olívaolajat elkeverjük a balzsamecettel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A megpirított kenyérhez adjuk a paradicsomot, a hagymát és az öntetett, valamint a durvább darabokra tépkedett bazsalikomot. Az egészet jól összeforgatjuk. Fél órát állni hagyjuk, hogy a kenyér magába szívhassa az öntetet.
Ha tetszett ez a recept, érdemes körülnézned az Ízbőltíz blogon.
Még több gyors vacsora:
- Gyors tésztavacsora: cukkiniszószos fusilli
- Gyors vacsora: pitaszendvics
- Mit együnk ma vacsorára? Egy gyors salátát!