Gasztro

Hogyan kell pálcikával enni?

Szereted az ázsiai ételeket, de nem tudsz pálcikával enni? Most megtanítjuk, hogy tökéletes legyen az élmény a legközelebbi szusizásnál.

Egyesek azt mondják, hogy az ázsiai ételeknek még az ízük is jobb, ha evőpálcikával esszük őket kés és villa helyett. Persze ez csak akkor igaz, ha tökéletesen tudjuk kezelni a pálcikákat, és nem a mozdulatokra kell koncentrálni az ízek helyett. Mert első ránézésre nagyon egyszerű, ahogy a profik bekapkodják a falatokat, de a kezdők sokszor pár perc után már “rendes” evőeszközért könyörögnek. Most megpróbálunk segíteni, hogy mindenki úgy ehesse az ázsiait, ahogy kell.

Hogyan kell pácikával enni?

Az evőpálcika használata lépésről lépésre:

  1. Vedd fel az egyik pálcikát, és fektesd fel a mutatóujjad és a nagyujjad közötti részre úgy, hogy a vékonyabb része a középső ujjadon pihenjen, a körömágyad és az ujjperced között. Ez lesz az a pálcika, ami nem mozog.
  2. Vedd fel a másik pálcikát is. Ezt a mutatóujjad és a hüvelykujjad végével fogd meg. Ez lesz a mozgó pálcika. De vigyázat, nem a pálcikát kell mozgatnod, amikor felveszed az ételt, hanem a mutatóujjunkat és a hüvelykujjat a pálcikával együtt. A pálcika fixen marad a két ujj között.
  3. Gyakorold a pálcikák mozgatását. Ügyelj arra, hogy az evőpálcikák szélesebb végei ne álljanak keresztbe, mozgatás közben inkább csak közelítsenek egymás felé.
  4. Próbáld meg élesben is! Legkönnyebben akkor tudod felvenni a falatot, ha 45 fokos szögben közelíted meg a pálcikákkal az ételt. Emelgesd pár centi magasra és tedd vissza. Ha már biztonsággal tartod meg, mehet is a szádba.

Kicsit más módszer – így is tarthatod a pálcikákat:

További cikkeink:

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top