Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Gasztro

3 keksz az uzsonnás dobozba

Itt a vasárnap, lassan készülődhetünk az újabb hétre. Mi ezt a délutánt kekszsütéssel fogjuk tölteni, így a héten már biztos kerül az uzsonnás dobozba néhány finom falat.

Mivel töltsük meg az uzsonnás dobozt? Tehetünk bele házi szendvicseket, gyümölcsöt, zöldségeket, édes és sós muffinokat és jobbnál jobb kekszeket. Mi most 3 édes keksszel készültünk, ezeknek a gyerekek is biztos, hogy örülni fognak.

Zabpelyhes keksz

Hozzávalók:

  • 95 g liszt
  • 65 dkg (durvára vágott) mogyoró
  • 120 g zabpehely
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ½ tk. sütőpor
  • ½ tk. fahéj
  • fél csésze vaj
  • 1 tojás
  • 120 g (opcionális) mazsola
  • ¼ tk. só
  • 125 g barnacukor
Kategóriadesszert
Elkészítési idő25 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A tojást a vajjal, a barna cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd mehet hozzá a sütőporral, sóval és fahéjjal elkevert liszt, a zabpehely, a durvára vágott mogyoró. Ha megvagyunk, akkor egy sűrű masszát kell kapnunk. Evőkanállal egy sütőpapírral kibélelt tepsire kanalazunk 3-4 centi átmérőjű halmokat, majd nedves ujjal vagy kanállal keksz formájúra lapogatjuk. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 10-12 perc alatt készre sütjük. 

 

Csokis-diós keksz

Hozzávalók:

  • 8 dkg cukor
  • 2 db tojásfehérje
  • 16 dkg dió
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 mk. vanília aroma
Kategóriadesszert
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A diót ledaráljuk, félretesszük. A cukrot összekeverjük a tojásfehérjékkel és a vaníliakivonattal, majd hozzáadjuk a kakaóport, valamint a darált diót, és összekeverjük. Sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit, és előmelegítjük a sütőt 160 fokra. A masszából kis golyókat formázunk, a tepsire helyezzük őket, és tenyérrel vagy egy pohár talpával kissé ellapítjuk őket. 12-15 perc alatt készre sütjük.

 

 

Édes vajas keksz

Hozzávalók 2 tepsihez:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 2 tojás
  • 25 dkg vaj
Kategóriadesszert
Elkészítési idő90 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük kb. 1 órára. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki két tepsit. A hűtőből elővett masszát lisztezett gyúródeszkán lisztezett sodrófával több részletben kinyújtjuk, kekszkiszúró formákkal különböző formákat szaggatunk belőle, és tepsire helyezzük őket. Ha megtelt a tepsi, kb. 15 perc alatt készre sütjük. 

Még több finom keksz az NLCafén:

Címlap

top