Pénteki palacsinta: görög palacsinta

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2015. Október 02.
Ez a hét is elszaladt, újra itt a péntek és a pénteki palacsinta. A mai recept egy különleges, joghurttal, mézzel és dióval tálalt görög palacsinta, a tiganites.

Szinte minden országnak megvan a maga palacsintareceptje. Mi, magyarok a klasszikus, vékony tésztájú palacsintára esküszünk, de igazán finom a francia palacsinta és a sós és édes formában is ehető amerikai palacsinta is. Most megmutatjuk, hogy készül a görög palacsinta.

Tiganites, a görög palacsinta

1. hozzávaló kategória neve:

  • 10 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1,5 dl tej
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint dió
  • ízlés szerint méz
  • ízlés szerint görög joghurt
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
Kategóriadesszert
Elkészítési idő25 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A tésztához keverjük csomómentesre a lisztet a tejjel. Tegyük bele a sót és az olívaolajat. Selymes, hígabb tésztát kapunk. Egy serpenyőben forrósítsuk fel a napraforgóolajat, és kanalazzuk bele a tésztát. Egy evőkanálnyi mennyiségből egy kisebb palacsinta lesz, négy-öt darab belefér a serpenyőbe. Amikor a palacsinta egyik oldala megpirult, fordítsuk át a másik oldalára is. (Vigyázva, mert hamar megsül).
Tálaláskor szórjunk rá diót, görög joghurtot és mézet.

 

Még több palacsintarecept az NLCafén:

Exit mobile version