Csokiszuflérecept Gordon Ramsay-től
Hozzávalók (2 főre):
• 50 g vaj + a formák kivajazásához
• 2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
• 50 g jó minőségű (minimum 70 százalékos) étcsokoládé
• 1 nagy tojás
• 1 nagy tojássárgája
• 60 g cukor
• 50 g finomliszt
Elkészítés:
- Vajazd ki és szórd körbe alaposan kakaóporral a kb. 7,5 cm átmérőjű szufléformákat.
- Vízgőz felett olvaszd meg a vajat és az étcsokoládét, keverd simára, majd hagyd hűlni 10 percig.
- Elektromos habverővel fehéredésig verd a tojást, a tojássárgáját és a cukrot, majd add hozzá a csokis-vajas keveréket is.
- Átszitálva add hozzá a lisztet, és óvatosan forgasd össze, majd az így kapott masszát öntsd a szufléformákba.
- Süsd 12 percig, majd borítsd meleg tányérra. Tálald azonnal, akár fagyival, savanykás lekvárral vagy gyümölcsökkel.