Fűszeres camembert a sütőből
Hozzávalók, személyenként 1 camembert:
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál fehérbor
- pár szál kakukkfű
- pár csipet őrölt bors
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 db camembert
Elkészítés
A sütőt előmelegítem 200 fokra, majd az alufóliából akkora darabokat tépek, hogy a sajtok beleférjenek. A sajtok tetejét késsel kilyuggatom, majd fokhagymacsíkokat tömködök a lyukak egy részébe, a másik részébe kakukkfűágacskákat. Mindegyik sajtra lottyantok 1-1 ek olivaolajat és fehérbort, majd az alufóliát buggyosan összefogomt. Sütőbe tolom, és 20 percig sütöm. A batyukból tunkolhatjuk friss kenyérrel. Ha autentikusak szeretnénk lenni, baguettel.
Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:
- Mit főzzek ma vacsira? Sütőtökös frittata
- Gyors vacsora: paradicsomleves sajtos falatkákkal
- Sonkás batyu – gyorsan valami finomat vacsorára