nlc.hu
Gasztro
Kedvenc őszi gyors vacsoránk: a sütőben sült fűszeres camembert

Kedvenc őszi gyors vacsoránk: a sütőben sült fűszeres camembert

Kevés jobb őszi vacsora van a forró, sütőből épp kivett camembert és friss bagett kombinációjánál. Gyors, átmelegít, és nagyon-nagyon finom.

Fűszeres camembert a sütőből

Hozzávalók, személyenként 1 camembert:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fehérbor
  • pár szál kakukkfű
  • pár csipet őrölt bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db camembert
Kategóriadesszert
Elkészítési idő25 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

 

A sütőt előmelegítem 200 fokra, majd az alufóliából akkora darabokat tépek, hogy a sajtok beleférjenek. A sajtok tetejét késsel kilyuggatom, majd fokhagymacsíkokat tömködök a lyukak egy részébe, a másik részébe kakukkfűágacskákat. Mindegyik sajtra lottyantok 1-1 ek olivaolajat és fehérbort, majd az alufóliát buggyosan összefogomt. Sütőbe tolom, és 20 percig sütöm. A batyukból tunkolhatjuk friss kenyérrel. Ha autentikusak szeretnénk lenni, baguettel.

 

Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top