Húsos, rántott palacsinta
Hozzávalók:
- só
- 1 dl tejföl
- bors
- 8 db sós palacsinta
- 300 g sertéspörkölt, vagy bármilyen sült hús
A bundázáshoz:
- 50 g liszt
- 2 db tojás
- a sütéshez 3 dl étolaj
- 200 g zsemlemorzsa
Elkészítés
A húsfélét nagyon apróra összevágjuk vagy ledaráljuk, a tejfellel és a fűszerekkel összekeverjük. A palacsintákat megtöltjük úgy, hogy középre kis halmokat rakunk, eligazítjuk, és téglalap alakúra hajtogatjuk. Először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába megforgatva bundázzuk. Bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, idénysalátát adhatunk mellé.
Még több palacsintarecept az NLCafén:
- Pénteki palacsinta: a klasszikus túrós
- Gyors vacsora: húsos, rántott palacsinta
- Eszméletlen egészséges palacsintareceptek