Sváb galuska zöldborsós gombaraguval
Galuska:
- 50 dkg liszt
- 1 mokkáskanál só
- 4 db tojás
- amennyit felvesz a tészta víz
Zöldborsós, gombás raguhoz:
- 10 dkg szalonna
- 1 kiskanál oregánó
- 3-4 fej gomba
- 1 kiskanál majoranna
- 15 dkg zöldborsó
- 1 csokor újhagyma
Elkészítés
Tegyük a lisztet egy tálba, üssük a közepébe a tojásokat, adjunk hozzá egy kevés sót. Morzsoljuk össze, a közepéből indulva a széle felé, mindig a tojáshoz hozzágyúrva egy kevés lisztet. Amikor kezd összeállni a tészta, öntsünk hozzá vizet. Mindig csak egy keveset. Nagyjából 4 deci vizet vesz fel.
Egy nagy lábosban forraljunk vizet, és szaggassuk bele késsel a hosszúkás galuskát. Csak annyit, amennyi az edénybe belefér.
Amikor a galuskák feljönnek a víz tetejére, szűrővel lapátoljuk át egy másik tálba. Keverjünk hozzá kevés vajat vagy olajat, hogy ne ragadjon össze. Közben főzhetjük a következő adagot.
A raguhoz egy serpenyőbe pirítsuk meg a csíkokra vágott szalonnát, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát és a felszeletelt gombát. Pároljuk, öntsünk alá kevés vizet. Tegyük bele a zöldborsót, fűszerezzük majoránnával, oreganóval. Galuskával tálaljuk. A tetejére tehetünk kevés tejfölt, piros paprikát.
Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:
- Mit főzzek ma vacsira? Sütőtökös frittatát
- Gyors vacsora: paradicsomleves sajtos falatkákkal
- Sonkás batyu – gyorsan valami finomat vacsorára