Ilyenkor, hó végén már kicsit takarékosabbak vagyunk, a komolyabb, drágább fogások helyét átveszik az olcsó (spórolós) ételek. Ilyenkor még fontosabb a jó tervezés, érdemes előre összeírni, milyen menüt tervezünk az egyes napokra és tudatosan használni a kamra és a hűtő maradékait. Segítségként összeválogattunk bloggereink receptjeiből egy viszonylag olcsó fogásokból álló menüt.
Reggeli
Almás csicsókakrém a reggeli szendvicsbe
Hozzávalók:
- 1 alma
- 3-4 nagyobb méretű csicsóka
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 mk. friss kakukkfű
- só, bors
- fél lime vagy negyed citrom leve
- pirított tökmag, napraforgómag
- olívaolaj
A recept a Pálmafa project blogon folytatódik.
Ebéd
Kolbászos tarhonyaleves
Hozzávalók 4 főre:
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 hagyma
- 1 közepes krumpli
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg tarhonya
- 15 dkg füstölt kolbász
- Só, bors
- 1 ek olaj
- Ízlés szerint erőspaprika-krém
A leves receptje a Tetovált lány konyhája blogon olvasható.
Kefíres sült csirkeszárnyak
Hozzávalók 4 személyre:
- 8 kicsi csirkeszárny
- 300 ml kefir
- 1 angol zeller szár
- só, frissen őrölt fekete bors
- szárított, őrölt fokhagyma
- (rizs)liszt
- napraforgó olaj a sütéshez
A recept a Tavola in Piazza blogon folytatódik.
Almafánk
Hozzávalók:
- 80 dkg megtisztított alma
- 25 – 30 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 2 tojás
- 2 ek. kristálycukor
- őrölt fahéj ízlés szerint
Az almafánk receptje az Álom.Íz.Világ blogon folytatódik.
Vacsora
Krumplipalacsinta
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1 ek. friss aprított rozmaring
- 2 duci gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- só, bors
- kókuszzsír vagy más olaj
A krumplipalacsinta receptje a Pálmafa project blogon folytatódik.
Még több olcsó recept:
- Olcsó receptek, avagy mit együnk hó végén
- Finom, olcsó, gyors: spórolós fogások gombából
- Olcsó receptek mákkal