Hozzávalók 4 személyre:
- 15 dkg karfiol
- 20 dkg liszt
- 15 dkg cottage cheese
- 1 tojás
- 2 dl tej
- 1 kis csokor bazsalikom
- tengeri só, frissen őrölt bors
- olaj
A karfiolt szedjük egészen kis rózsákra, sós vízben főzzük 5 percet, majd szűrjük le. Keverjük el a lisztet a cottage cheese-zel, a tojással, a tejjel, az aprított bazsalikommal és a lecsöpögtetett karfiollal. Sűrűn folyós palacsintatészta-állaga legyen! Sózzuk, borsozzuk. A palacsintasütőt melegítsük fel, kenjük ki olajjal, majd evőkanállal szedjünk kis adagokat, terítsük szét szabályos körré, és süssük meg a palacsinták mindkét oldalát.
Még több palacsintarecept az NLCafén:
- Pénteki palacsinta: a klasszikus túrós
- Gyors vacsora: húsos, rántott palacsinta
- Így készül a francia palacsinta