Gasztro

Ezek lettek az év éttermei Magyarországon

Kiosztották az idei Gault&Millau díjakat. Az étteremkalauz szerkesztői szerint az idei volt az eddigi legizgalmasabb gasztronómiai év.

A díjkiosztón a Gault&Millau étteremkalauz főszerkesztője, Molnár B. Tamás elmondta, nemcsak egyre több a jó éterem, de egyre jobb kávézók és sörözők nyílnak. A mindenki számára elérhető jó étterem azonban még mindig kevés. Hangsúlyozta, hogy soha nem feltétlenül a legtöbb pontot elért étterem kapja az Év Étterme díjat, hanem egy hosszú munkafolyamatot értékelnek ilyenkor, és idén az Alabárdosra esett a választás.

Ezek lettek az év éttermei Magyarországon

A vidék étterme 2016 elismerést a megingathatatlan, Anyukám mondta kapta Encsen. 

Ezek lettek az év éttermei Magyarországon

Az év borászata a Heimann Családi Birtok, az év konyhafőnöke 2016-ban Lőrincz György, a Babel étterem séfje lett. Az év étterem-tulajdonosa 2016 elismerést Pintér Katalin (Gerbaud, Onyx, Émile) kapta. Az Alternatív vendéglátásért díjat 2016-ban a Bíró Lajos által kitalált és a Hold utcai piacon üzemeltetett Séf utcája és a Buja disznó(k) kapta. Az év kisvendéglője díjjal pedig a Fricska Gasztropub gazdagodott.

A Gault&Millau egy 1–20 közötti pontrendszerben értékeli az éttermeket, jelenleg 12 országban. A húszpontos értékelési rendszerben a 11–12 pont már jó szívvel ajánlható konyhát jelent, a 15–16 pont jelenti a kiváló konyhát, a 17–18 a kiemelkedő konyhát, ha pedig egy étterem 19 pontot kap, az azt jelenti, hogy a világ legjobb éttermei közé tartozik, ilyen náluk nincsen – írja az index.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top