Egy egyszerű csokis keksszel is beérnénk, de ez a bögrés csokis keksz egy meglepetés alapanyagot is tartalmaz, amitől még különleges is lesz.
Csokis keksz
Hozzávalók:
- ¾ bögre teljes kiőrlésű liszt
- ⅓ bögre fehér liszt
- 1½ teáskanál szódabikarbóna
- ¼ teáskanál sütőpor
- 1 ½ teáskanál mézes fűszerkeverék
- csipet só
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- ½ bögre kókuszolaj (szoba-hőmérsékletű)
- ¾ bögre cukor
- ¼ bögre sütőtökpüré
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- ¾ bögre étcsokoládé vagy tejcsokoládé (felaprítva)
1 bögre = 250 ml
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. Egy kis tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fűszert, a sót, a vaníliás cukrot és a kukoricakeményítőt, majd tegyük félre.
3. Egy másik tálban keverjük össze habverővel a kókuszolajat és a cukrot teljesen simára, majd keverjük hozzá a sütőtökpürét is. A cukros, sütőtökös keveréket dolgozzuk össze a lisztes hozzávalókkal, majd forgassuk bele a felaprított csokoládét is. Formázzunk gombócokat (kb. egy-két evőkanálnyi tésztából) helyezzük a gombócokat tepsire, és kissé lapítsuk le őket a tenyerünkkel.
4. Süssük 10-12 percig, vagy amíg a sütemények világosbarnára sülnek. Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit kihűlni.