Ki tudna ellenállni egy meggyes, szezámmagos csokoládéhabnak? Ugye, hogy senki?
Éjfekete, bűnös csokoládé mousse
Hozzávalók:
- 100 g cukor
- csipet só
- 8 db tojás
- 300 g étcsokoládé
- 300 ml tejszín
- 2 ek kakaópor
- 75 ml amaretto likőr
- 400 g aszalt meggy
- 1 csomag szezámmagos szelet
Elkészítés
Gőz fölött olvasszuk fel a csokit, majd keverjünk hozzá egy csipet sót!
A tojás sárgájához adjuk hozzá a cukrot, és addig keverjük, amíg a cukor fel nem olvad!
Közben a tojás fehérjéhez adjunk egy csipet sót, és verjük fel kemény habbá!
Egy harmadik tálban verjük fel a tejszínt is kemény habbá!
A tojássárgát keverjük jól össze 2 evőkanál kakaóval és a 75 ml amarettóval, és dolgozzuk jól össze. Ehhez adjuk hozzá a tejszínt, és óvatosan keverjük össze. Utána keverjük hozzá a tojásfehérje habját is!
A kész masszát finoman kanalazzuk át kisebb tálkákba, majd 1-2 órára tegyük be a hűtőbe!
Az aszalt meggyet tegyük egy tálba, öntsük nyakon 1 dl amarettóval és 1 dl vízzel, tegyük fel a gázra és forrásig főzzük. Forrás után hagyjuk 10 percig állni, hogy a meggyek jól megduzzadjanak.
A szezámmagos szeleteket zúzzuk össze egy mozsárban!
Vegyük elő a mousse-t a hűtőből, kanalazzuk rá a meggyet, és szórjuk meg a szezámmaggal!
forrás: Jamie Oliver
Még több mousse az NLCafén!
- Íme a francia csokimousse receptje, amire mindig vágytál!
- Gluténmentes, áfonyás mousse torta