A klasszikus fasírt is nagy favorit, de ha valaki egyszer kipróbálja a jobbnál jobb zöldségfasírtokat, akkor előbb-utóbb már nemcsak a darált húsos fasírt kerül az úti csomagba, vagy a tányérunkra vacsorára, hanem zöldséges rokonai is.
Karalábés répafasírt
Hozzávalók:
- ízesítéshez só
- formázáshoz zsemlemorzsa
- 10 dkg zellergumó
- 10 dkg fehérrépa
- ízesítéshez őrölt bors
- 20 dkg sárgarépa
- sütéshez olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 20 dkg karalábé
Elkészítés
A zöldségeket megpucoljuk, lereszeljük, nagy tálba tesszük, 1 teáskanál sót adunk hozzájuk. 30 percig állni hagyjuk, majd az egészet nagyon alaposan kifacsarjuk. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát, a tojásokat, és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Sózzuk, borsozzuk. 15 percig hagyjuk pihenni a masszát. Fasírtokat formázunk belőle, majd bő, forró olajban ropogósra sütjük.
165 kcal/adag
Még több zöldségfasírt az NLCafén:
- Fasírtok hús helyett zöldségekből
- 7 zöldségfasírt vacsorára
- Mit főzzek ma vacsira? Zöldségfasírtot cukkiniből