Gasztro

Zöldségfasírt – a vega vacsorák egyik legjobbja

A fasírt az egyik olyan étel, amiből a hús nélküli verziók sokszor jobbak, mint az eredeti húsosak. Most is egy ilyen receptet hoztunk, ezúttal a tél zöldségeiből elkészítve.

A klasszikus fasírt is nagy favorit, de ha valaki egyszer kipróbálja a jobbnál jobb zöldségfasírtokat, akkor előbb-utóbb már nemcsak a darált húsos fasírt kerül az úti csomagba, vagy a tányérunkra vacsorára, hanem zöldséges rokonai is.

Karalábés répafasírt

Hozzávalók:

  • ízesítéshez só
  • formázáshoz zsemlemorzsa
  • 10 dkg zellergumó
  • 10 dkg fehérrépa
  • ízesítéshez őrölt bors
  • 20 dkg sárgarépa
  • sütéshez olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 20 dkg karalábé
Kategóriaebéd
Elkészítési idő60 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A zöldségeket megpucoljuk, lereszeljük, nagy tálba tesszük, 1 teáskanál sót adunk hozzájuk. 30 percig állni hagyjuk, majd az egészet nagyon alaposan kifacsarjuk. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát, a tojásokat, és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Sózzuk, borsozzuk. 15 percig hagyjuk pihenni a masszát. Fasírtokat formázunk belőle, majd bő, forró olajban ropogósra sütjük.

 

165 kcal/adag

Még több zöldségfasírt az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top