![Weisz Fanni babájával](https://nlc.hu/uploads/2025/02/weisz-fanni-babaja-1920.jpg)
Ebben sem kellett csalódnunk, nagyszerű íze van, az enyhén karamellizálódott vaj és a zsálya is szuperül passzol hozzá. Szerintem dióolajjal is fantasztikus lehet, de egy kis szarvasgombával ízesített olívaolajjal sem utolsó.
![Gesztenyés gnocchi ropogós zsályával Gesztenyés gnocchi ropogós zsályával](https://nlc.hu/data/cikk/17/161415/1.jpg)
A puhára főtt gesztenyét krumplinyomón átnyomjuk, sózzuk, hozzáütjük a tojást, majd a lisztet is belekeverjük. Egynemű, formázható masszává gyúrjuk. A tésztát lisztezett deszkán sodorjuk henger alakúra, majd vágjuk 3-4 cm-es szeletekre. Forró, sós vízben főzzük addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Szűrjük le, tegyük egy tiszta tányérra.
A receptért kattints az Ízből tíz caféblogra!
Gnocchira vágysz? Íme néhány recept:
- Csirkés, paradicsomos, chilis gnocchi
- Gyors vacsora: cukorborsós gnocchi
- Gyors vacsora: gombás-tejszínes gnocchi