A legújabban felkapott ebédcsomagolási őrület befőttesüvegbe zárni a munkahelyi ebédet. Rengeteg variációt találunk a színesen rétegezett fogásokra, amik jól mutatnak a régebben csak lekvárokat és kompótokat záró üvegcsékben.
Legtöbbször salátavariációkat pakolnak az üvegbe, de tésztákat és húsokat is lehet rétegezni.
A befőttesüvegbe zárt ebédek nem csak szuperül néznek ki, hanem praktikusak is: így elkerülhetjük, hogy az öntet eláztassa a salátát, vagy valamelyik íz átragadjon az összes hozzávalóra. Így egyből evés előtt rázzuk össze a mixet, és frissen tudjuk elfogyasztani!
Íme néhány példa, aztán mindenki saját ízlése szerint tömheti meg a befőttesüveget. Vigyázzunk, a kollégáink tuti kinézik majd a kezünkből!
Csirkesaláta babbal és fetasajttal
Brokkoli saláta kukoricával és quinoával
Caprese saláta tésztával
Spenótos paradicsomos tészta mozzarellával
Taco saláta
Forrás: Popsugar