A fiam 8. szülinapjára sütöttem ezt a csokis gesztenyetortát. Nagyon feszített tempó volt a családi összejövetel előkészületei miatt, kicsit féltem is most, hogy hogyan fog sikerülni, bár már többször megsütöttem ezt a tortát egyszerűbb változatban. Két dolgon szerettem volna változtatni: a párizsi krém mellé gesztenyekrémet is készíteni, illetve másfél adag tésztát sütni. Összejött mindkettő! Gyönyörű magas lett a torta, viszonylag könnyen tudtam három részre vágni. Az ízesítése is nagy sikert aratott a családban.
Az alap már elkészült előző nap, aznap így már csak a tölteléket kellett elkészíteni és összetenni a hozzávalókat. A csokis krémhez a habtejszínt a cukorral egy lábasba teszem és összeforralom. Ha már pár perce forr, lehúzom a tűzről és hozzáadom a kakaóport. Simára keverem, majd hozzáadok 10 dkg vajat és folyamatosan keverem, hogy elolvadjon benne. Hagyom kihűlni. A maradék vajat robotgéppel előbb habosra keverem, majd hozzáadom a kakaós krémet és jól összedolgozom.
A receptért kattints az Álom ízvilág caféblogra!